18.01.2012 г.

За кучетата кавказка

В продължение на хиляди години се радваме да използваме кучетата защо не да е порода кавказка овчарка, като наши другари, да им се възхищаваме, да ги обичаме, да разчитаме на тях да ни предпазват и да ни помагат в работа ни или в спортните ни занимания.

Едва наскоро започнахме да изучаваме начина, по който работи умът на едно куче (примерно кавказка овчарка) , начина, по който то се учи и интерпретира нашите собствени действия. В нашия оживен и забързан свят става все по-трудно и по-трудно да задържим домашните си любимци. Хората днес се оплакват дори и от добронамерените кучета, които подскачат около тях в парка или ги лаят иззад ограда на вашия собствен двор. Подобни оплаквания могат лесно да доведат до съдебно производство, затова е във ваш интерес да се убедите, че кучето ви порода кавказка овчарка не пречи на никого.

Годините опит с нашите собствени кучета кавказка овчарка ни увериха, че е възможно да се отгледат кученца, които да бъдат забавни и обичливи, но същевременно да са добре възпитани членове на семейството без да са необходими груба и жестока дресировка. Възпитаваме кученцата така, както възпитаваме децата – да бъдат наясно с границите на допустимото поведение и с това кога тяхното държание ни се нрави и кога са на ръба да направят грешка.

Този сайт ще ви помогне да разберете кучето си кавказка овчарка и ще ви научи да се държите по такъв начин, че то да може да ви разбере. Тогава ще можете да се радвате на компанията на добре възпитано и игриво куче, за което всичките ви приятели ще ви завиждат.

Кучетата кавказка овчарка са много приспособими. Те са усъвършенствали това умение за хилядите години, през които са живели близо до хората. Но кучетата имат нужда да знаят, че се вписват в домакинството и трябва да се чувстват защитени в средата, в която живеят.